Προσωρινή φιλοξενία

Θέλετε να βοηθήσετε τα ζωάκια μας, αλλά δεν μπορείτε να υιοθετήσετε μόνιμα κάποιο από αυτά? Μπορείτε να του προσφέρετε μια προσωρινή γωνίτσα στο σπίτι σας!

 Τι είναι η προσωρινή φιλοξενία και πώς βοηθάει?

Είναι μια από τις πιο πολύτιμες κινήσεις που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε! Βοηθάει πάρα πολύ, ειδικά τα ντροπαλά ζώα που μπορεί να μην έχουν ακόμα μεγάλη οικειότητα με τους ξένους ή με τη ζωή στην πόλη. Με τη φιλοξενία αποκτούν αυτοπεποίθηση πολύ γρήγορα και έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες τα επιλέξει κάποιος για υιοθεσία. Η φιλοξενία μπορεί επίσης να βοηθήσει ζωάκια που κάνουν κάποια θεραπεία, κουτάβια και γατάκια που πρέπει να είναι σε ασφαλές μέρος μέχρι να εμβολιαστούν ή ηλικιωμένα ζώα που τα δυσκολεύει περισσότερο η ζωή στο καταφύγιο και χρειάζονται ένα περιβάλλον πιο ζεστό και ήσυχο.

Ένα από τα πολυτιμότερα οφέλη της προσωρινής φιλοξενίας είναι ότι μαθαίνουμε περισσότερα πράγματα για τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του ζώου μέσα στο σπίτι και έτσι μπορούμε να το ταιριάξουμε πιο εύκολα με την κατάλληλη οικογένεια.

Επίσης υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάποιο φιλικό ή συγγενικό σας πρόσωπο να ερωτευτεί το ζωάκι και να θελήσει να το υιοθετήσει, κάτι που δεν θα συνέβαινε όσο αυτό θα περίμενε στο καταφύγιο.

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις μου κατά τη φιλοξενία του ζώου?

Αναλαμβάνετε την καθημερινή φροντίδα, σίτιση, βόλτες, καθάρισμα, αλλά και την παρέα και το παιχνίδι.

Μας ενημερώνετε άμεσα αν παρατηρήσετε κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά και κυρίως στην υγεία του ζώου ώστε να το βοηθήσουμε.

Μας δίνετε πληροφορίες για την καθημερινότητα σας, τα θετικά και τα αρνητικά της συμπεριφοράς του ζώου ώστε να ενημερώνουμε κι εμείς αντίστοιχα τις ενδιαφερόμενες οικογένειες.

Μεγάλη βοήθεια είναι επίσης οι φωτογραφίες και τα βίντεο που θα μπορούσατε να μας στείλετε ώστε να το προωθούμε για υιοθεσία αποτελεσματικότερα.

Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του Fazoo κατά τη φιλοξενία του ζώου?

Σας παρέχουμε την τροφή του και τα φάρμακα του αν τυχόν βρίσκεται σε θεραπεία.

Σας εφοδιάζουμε επίσης με κολάρο, ταυτότητα με τηλέφωνο και λουρί αν πρόκειται για σκύλο. Επίσης ότι άλλο μπορεί να χρειαστεί για τη διαμονή του στο σπίτι σας όπως μπολ τροφής και νερού, κρεβάτι κλπ.

Αναλαμβάνουμε τους ιατρικούς ελέγχους και τη μεταφορά του ζώου στον γιατρό όποτε αυτό είναι απαραίτητο.

Αναλαμβάνουμε την προώθηση του ζώου για υιοθεσία ώστε να βρει το συντομότερο ένα μόνιμο σπίτι καθώς και την επιλογή της κατάλληλης οικογένειας.

Ποιο ζωάκι να διαλέξω για προσωρινή φιλοξενία?

Μπορούμε αν θέλετε να σας προτείνουμε αυτό που έχει μεγαλύτερη ανάγκη αλλά και που ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο ζωής σας. Αν για παράδειγμα έχετε ήδη κατοικίδιο, θα φροντίσουμε να σας προτείνουμε κάποιο που τα πηγαίνει καλά με τα άλλα ζώα.

Πόσο διαρκεί η προσωρινή φιλοξενία?

Ιδανικά μέχρι να βρεθεί ένα μόνιμο σπίτι! Αν έχετε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο, καλό θα ήταν να μας ενημερώσετε εγκαίρως ώστε να προγραμματίσουμε αν είναι δυνατόν μεταφορά του ζώου σε επόμενη προσωρινή ανάδοχη οικογένεια.

Επίσης αν για κάποιο λόγο προκύψει κάτι έκτακτο που θα σας κάνει να αποχωριστείτε τον προστατευόμενο σας, εννοείται ότι είμαστε εδώ για να βρούμε λύση.

Θα είμαστε στο πλάι σας για οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή χρειαστείτε. Εξάλλου το ζώο εξακολουθεί να είναι ευθύνη του Fazoo, απλά θα του προσφέρετε μια μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί πιο κοντά στη μόνιμη ευτυχία του που δεν είναι άλλη από την υιοθεσία του! Σε περιπτώσεις ηλικιωμένων ζώων η φιλοξενία μπορεί να είναι και η μοναδική ευκαιρία στη ζωή τους να ζήσουν την ευτυχία έστω και τελευταία στιγμή…

Εδώ μπορείτε να δείτε κάποιες λίστες ζώων που χρειάζονται φιλοξενία για διάφορους λόγους. Αν το ζωάκι που συμπαθήσατε και θέλετε να βοηθήσετε δεν βρίσκετε σε κάποια από τις παρακάτω λίστες, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορεί να φιλοξενηθεί. Απλώς εδώ ξεχωρίσαμε αυτά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη φιλοξενίας.

Επείγουσες φιλοξενίες

Δώστε τους μια ευκαιρία!

Φιλοξενία για τον Χειμώνα

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>